Kalenders bedruk met uw logo: Verhoog uw merkbekendheid

In een wereld waarin marketingstrategieën voortdurend evolueren, blijven sommige klassieke methoden nog steeds verrassend effectief. Kalenders behoren tot deze tijdloze hulpmiddelen, en door ze te laten bedrukken met uw bedrijfslogo kunt u uw merk elke dag weer in de schijnwerpers zetten. In deze blog ontdekt u de voordelen van kalenders met logo bedrukken en hoe u ze strategisch kunt inzetten om uw onderneming op de kaart te zetten.

Waarom kiezen voor kalenders met logo?

Kalenders zijn al jaren een populair item in zowel particuliere als zakelijke omgevingen. Het bedrukken van kalenders met uw logo biedt een unieke kans om uw merkbekendheid te vergroten. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

 • Dagelijkse zichtbaarheid: Een kalender wordt dagelijks geraadpleegd, waardoor uw logo voortdurend zichtbaar is voor gebruikers.
 • Langdurige impact: Omdat kalenders meestal een jaar lang gebruikt worden, bieden ze een langdurig marketingbereik.
 • Functionaliteit: Naast branding biedt een kalender praktische waarde, wat de kans vergroot dat deze regelmatig gebruikt en gezien wordt.

Kalenders bedrukken met logo: De mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om kalenders met uw logo te drukken. Afhankelijk van uw marketingstrategie kunt u kiezen uit verschillende typen kalenders:

 • Wandkalenders: Ideaal voor kantoorruimtes, bieden wandkalenders een groot oppervlak voor branding.
 • Bureaukalenders: Compact en handig, perfect voor individuele werkplekken waar dagelijkse zichtbaarheid van het logo gewenst is.
 • Zakformaat kalenders: Handig voor onderweg, vooral als relatiegeschenk tijdens beurzen of zakelijke bijeenkomsten.

Het drukproces van logo op kalenders

Het bedrukken van kalenders met logo vereist nauwkeurige planning en zorgvuldige keuzes. Hier zijn de stappen die u kunt volgen om het drukproces effectief te laten verlopen:

 1. Kies het type kalender: Selecteer het type kalender dat het beste past bij uw doelgroep en marketingdoelstellingen.
 2. Ontwerp uw logo en lay-out: Zorg ervoor dat het logo en eventuele bedrijfsinformatie duidelijk zichtbaar en aantrekkelijk zijn.
 3. Selecteer de drukmethode: Kies voor offset- of digitale druk, afhankelijk van de kwaliteit en het aantal kalenders dat u nodig heeft.
 4. Controleer de proefdruk: Voordat u de definitieve oplage laat drukken, is het belangrijk om een proefdruk te beoordelen om fouten of verbeterpunten te identificeren.

Kalenders bedrukken voor doelgerichte marketing

Door kalenders te bedrukken met logo, kunt u deze strategisch inzetten voor verschillende marketingdoelen:

 • Relatiegeschenken: Kalenders zijn geweldige relatiegeschenken voor klanten en partners, waarmee u uw merk op een subtiele maar effectieve manier promoot.
 • Interne Branding: Geef kalenders aan medewerkers om de merkconsistentie en teamspirit binnen uw organisatie te versterken.
 • Evenementen en Beurzen: Deel kalenders uit op beurzen of evenementen om uw merkbekendheid te vergroten en een blijvende indruk achter te laten.

Inspirerende ontwerpen voor kalenders met logo

Een goed ontwerp kan het verschil maken tussen een kalender die wordt genegeerd of dagelijks wordt gebruikt. Hier zijn enkele ideeën voor inspirerende ontwerpen:

 • Minimalistische stijl: Een strak en eenvoudig ontwerp dat de nadruk legt op uw logo en bedrijfsinformatie.
 • Fotokalenders: Gebruik hoogwaardige foto’s van uw producten, diensten of bedrijfsactiviteiten om de waarden en identiteit van uw merk te tonen.
 • Themakalenders: Creëer kalenders rond een specifiek thema dat aansluit bij uw doelgroep, zoals duurzaamheid, technologie of lokale evenementen.

Conclusie

Kalenders bedrukken met logo is een slimme en kosteneffectieve manier om uw merk het hele jaar door zichtbaar te maken. Of het nu gaat om relatiegeschenken, interne branding of marketingdoelen op evenementen, kalenders bieden veelzijdige mogelijkheden voor ondernemers die hun bedrijfsidentiteit willen versterken. Zorg ervoor dat uw kalenders functioneel en aantrekkelijk zijn, zodat ze dagelijks worden geraadpleegd en uw merk op een positieve manier onder de aandacht brengen. Investeer daarom in kalenders met logo en verhoog zo de merkbekendheid en loyaliteit van uw klanten en partners.

https://www.kalendersbestellen.nl/
Scroll naar boven